Onze dones artistes de l’àmbit de la fotografia i l’audiovisual mostren la seva obra al MAMT

Inaugurada l'exposició "Plural femení. Fotografia-Audiovisual", que es pot visitar fins al 30 d'octubre, en el marc del 40è aniversari del museu i dins del programa del festival internacional de fotografia SCAN Tarragona

15/09/2016
Cultura
tarragona
Comunicació
Dues de les obres
Dues de les obres

El Museu d’Art Modern (MAMT) de la Diputació de Tarragona ha obert aquest dijous al vespre una nova exposició d’art creat per dones de les comarques del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, en el marc dels actes per commemorar els 40 anys d’aquest espai cultural. Es tracta de la mostra Plural femení. Fotografia-Audiovisual, amb obres de Roser Arqués, Esperança Cobo, Andrea Eidenhammer, Raquel Friera, Sílvia Iturria, Vanessa Pey, Marta Richardson, Montse Riera, Cristina Serra, Alba Sotorra i Maria Veses Ferrer.

 

L’obra del conjunt de les autores esdevé un ventall força representatiu de la realitat de la fotografia i el vídeo a les comarques tarragonines. Les artistes són de formació multidisciplinar,  algunes ja han recorregut una àmplia trajectòria i, d'altres, gairebé bé tot just la comencen. Han treballat el vídeo documental, el videoart, la fotografia narrativa, la fotografia de carrer, la fotografia intimista, la fotografia d'arxiu, la fotografia de premsa, el retrat i l'autoretrat. El comissari de l’exposició, Antonio Salcedo, destaca que en totes les obres presentades “s’hi troba la voluntat d'expressar una idea, un sentiment; de narrar una història de la manera més personal possible, amb una estreta relació amb societat”.

 

La inauguració de l’exposició ha anat a càrrec del diputat delegat de l’àrea de Cultura de la Diputació, Joan Olivella, acompanyat del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona; Josep M. Prats; d’Antonio Salcedo; de la directora del museu, Rosa M. Ricomà, i del comissari del festival internacional de fotografia SCAN Tarragona, Pep Escoda, atès que la mostra s’emmarca també en aquest esdeveniment. A la inauguració de Plural femení. Fotografia-Audiovisual han assistit, així mateix, bona part de les autores. La mostra es podrà visitar fins al 30 d’octubre al MAMT (www.dipta.cat/mamt), al carrer de Santa Anna, 8, de Tarragona.

Etiqueta: 
Exposicions
Galeria d'imatges
  • La inauguració ha omplert la sala d'actes del Museu
  • Parlaments inaugurals
  • Un dels muntatges expositius
  • Visita a l'exposició