Una exposició de vinyetes de tretze dibuixants de Catalunya i Israel destaca la força de l'humor gràfic com a cronista de la realitat

"Sefariure", al Pati de la Diputació fins al 30 d'agost, inclou dibuixos publicats a la premsa, d'Ermengol, Faro/Da Col, FER, Miquel Ferreres, JAP, KAP i Napi, i dels israelians Itay Arbel, Pepe Fainberg, Eran Mendel, Noa Shpinat, Waxman i Zabari

07/08/2015
Cultura
Tarragona
Premsa
Diversos dels autors, amb el president de la Diputació, aquest dimarts
Diversos dels autors, amb el president de la Diputació, aquest dimarts

Set humoristes gràfics catalans i sis d'israelians que publiquen vinyetes en diaris dels seus respectius països mostren una selecció de la seva obra a l'exposició Sefariure, Israel i Catalunya des de l'humor gràfic. La mostra, que es pot visitar fins al 30 d'agost al Pati del Palau de la Diputació de Tarragona, presenta en forma d'acudits o de tires diversos temes d'actualitat. Sefariure esdevé, al mateix temps, un punt de trobada entre dos pobles que estableixen ponts d'amistat mitjançant la crònica humorística.

La mostra, amb 130 dibuixos, la protagonitzen els catalans Ermengol, Faro/Da Col, FER, Miquel Ferreres, JAP, KAP i Napi, i els israelians Itay Arbel, Pepe Fainberg, Eran mendel, Noa Shpinat, Waxman i Zabari. Alguns dels autors -Napi, Faro, JAP i Ermengol- han recorregut l'exposició aquest dimarts, acompanyats del president de la Diputació, Josep Poblet. Els autors han destacat que aquesta mostra "dignifica una professió poques vegades reconeguda en la seva justa mesura, però que, en canvi, té una gran acceptació popular". En aquest sentit, les vinyetes gràfiques són una de les seccions més vistes dels diaris i revistes, i al mateix temps esdevenen autèntiques cròniques de la realitat. També han participat en la visita el dibuixant Maties Tolsa, fill del dibuixant Ermengol, i l'escriptora M. Àngels Gardella, esposa de JAP, així com Josep M. Maya i Jordi Nieto, autors del disseny i de la producció de l'exposició. Sefariure, Israel i Catalunya des de l'humor gràfic ja ha estat exposada amb èxit en espais de les diputacions de Lleida i de Girona. Després del seu pas per Tarragona, arribarà a la ciutat de Barcelona.

L'exposició, que compta amb la col·laboració de les quatre diputacions catalanes, es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 21 h, dissabtes de 9 a 13 h i de 17 a 21 h, i festius d’11 a 14 h.

Etiqueta: 
Exposicions
Galeria d'imatges
  • Visita a l'exposició
  • Amb el cartell de l'exposició
  • José M. Álvarez, Napi; Josep Poblet i Andreu Faro
  • Durant la visita
  • Els autors assistents, durant la visita a la Diputació