Álvaro Prieto

Neix a Salamanca, ciutat on estudia al Conservatori Superior de Música amb el catedràtic David Tomàs, obtenint el Premi Extraordinari de Fi de Carrera.


Posteriorment, continua els seus estudis a la Musik-Akademie de Basilea amb el mestre Sergio Azzolini (solista internacional) obtenint el Solisten Diplom i en el Richard-Strauss Konservatorium de Munic amb el mestre Marc Postinghel (solista de la Bayerischer Rundfunk) on realitza un postgrau.


Paral·lelament, realitza cursos de perfeccionament amb els professors Klaus Thunemann, Gustavo Núñez, Dag Jensen, Brian Pollard, Alberto Grazzi, Stefan Schweigert, Garreth Newman, el quintet de la Filharmònica de Berlín, Enrique Abargues, Francisco Alonso i Vicente Merenciano, entre d'altres.
Ha format part de diverses Orquestres Joves, entre elles la Jove Orquestra Nacional d'Espanya (J.O.N.D.E.), la Jove Orquestra de la Comunitat Europea (E.U.Y.O), l'Orquestra de la Musik-Akademie de Basilea, la Schleswig-Holstein Festival Orchestra, etc.
Col·labora amb diverses orquestres professionals com ara la Simfònica de Cadaqués, la Kammerorchester Basel, Mahler Chamber Orchester, Bandart, Teatre Regio de Torí, Spira Mirabilis i les principals orquestres espanyoles, actuant en sales com la Philarmonie de Berlín, Musikverein, Concertgebow, Royal Albert Hall, Auditori Nacional, Palau de la Música, etc. amb directors com Bernard Haitink, Sir Colin Davis, Daniel Harding, Sir Neville Marriner, Vladimir Ashkenazy, etc. Actualment és fagot solista de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla.


En el camp de la música de cambra ha format part d’ensembles com el Quartet de Vent "Ánemos", el "Trio Basiliensis", l'ensemble "Madrid-Berlin", el quintet de vent "Ethos", guanyadors del primer premi en el concurs de Sitges i del certamen "Pedro Bote".


Ha col·laborat amb diversos grups com el "Moonwinds", Ensembles de l'Escola Reina Sofia, Solistes de Sevilla, Airas Ensemble, etc.


Com a solista ha interpretat obres com ara el Concert de Mozart, la Ciranda das sete notas de Villa-Lobos, Concert en mi menor de Vivaldi, Duo Concertino de Strauss, Concert per a dos fagots de Vanhal, el Concert per a instruments de vent i orquestra de P. Hindemith, la Simfonia Concertant de Haydn, etc.
En l'àmbit docent ha estat professor de Fagot al Conservatori Professional de Zamora, al Conservatori Superior de Sevilla i, actualment, és professor de quintet de vent del Conservatori Superior de Música del País Basc M.U.S.I.K.E.N.E. i de fagot del Conservatori Superior de Música de Castella i Lleó.


Ha impartit diversos cursos a centres com el Conservatori Superior de Tenerife, el Superior de Granada, l'Escorial, Jaén, Sant Joan d'Alacant, Guillena, Alahama, Utrera, i orquestres com Orquestra Jove d'Andalusia, Orquestra Ciutat de Soria, Orquestra de l'Aljarafe, Filharmonia de Sevilla, etc.

 

 

 

Nivell: Grau professional, Superior i Postgraduats

Dies: Del 28 al 30 de juny de 2019

Matrícula
Alumnes actius: 135 €
Alumnes oients: 65 €