Mas de Sant Antoni

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Masos

Comarca: Baix Penedès

Municipi: Cunit

Adreça: Carretera de Sant Antoni, camí de l'Arboç.

Descripció:
Mas senyorial amb una de les cantonades rematada per una torre. Està situat en una zona aïllada, al costat dels camps d'entrenament de motos de muntanya de l'empresa Bultaco. De fet, el mas de Sant Antoni ha estat rehabilitat per l'empresa "Bultaco Camp" per desenvolupar-hi colònies d'estiu per a nens on es fan activitats esportives relacionades amb el motociclisme, però també amb el submarinisme i altres esports.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Residencial.Masia.

Estil: Eclecticisme.

Datació: 1901

Localització: Zona aïllada al nord del nucli de Cunit, situat 400 metres al sud de l'autopista Pau Casals C-32, al costat de la carretera que uneix l'Arboç i Cunit (carretera de Clariana).

Descripció:

L’edifici, d’estil eclèctic, està fet de paredat amb enlluït blanc i decoració de maons en les obertures i cantonades. L'habitatge té tres cossos verticals, essent el central el més gran i el nucli original de la casa. Consta de tres plantes, separades per cornises. Els baixos tenen una porta d'arc rebaixat i una finestra de llinda a cada banda. El pis noble presenta, al centre, una porta balconera amb barana de ferro i una finestra rectangular a cada banda. El tercer té una finestra geminada i un ull de bou a cada banda. Les cobertes són de dues vessants i presenten en el punt d'unió una estructura poligonal on veiem el rellotge de sol i la data “1901”. Els cossos laterals tenen dues plantes i estan rematats per una barana amb balustres. Al costat esquerre s'alça una torre de planta quadrada de sis pisos d'alçada, i rematada per una galeria de cobertes de quatre vessants.

Notes històriques:

En els terrenys d'aquest mas s'ha descobert una cova sepulcral, on es trobaren diversos materials arqueològics pertanyents a la cultura dels camps d’urnes, conservats pels amos i també pel Museu de Vilanova.

Tipus: BCIL

Disposició: Pla d'ordenació urbanística municipal.

Data disposició: 30/11/2006

Publicació: DOGC 25/04/2007

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo.

Accés: Fàcil.

Ús i funció actual: Casa de colonias.

Adreça: Carretera de Sant Antoni, camí de l'Arboç.

Telèfon: 661 32 77 44

Fax: 93 212 16 04

Lloc web: http://www.turismecunit.org/patrimonio-masies / http://www.bultacocamp.com

Adreça electrònica: info@bultacocamp.com

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.210951], [1.622302]