Fonts de l'Alameda

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Altres llocs d'interès

Comarca: Montsià

Municipi: Sant Carles de la Ràpita

Adreça: Als porxos de la Plaça Carles III

Descripció:
Fonts bastides als porxos dels extrems semicirculars de la plaça de Carles III. Van ser projectades dins de la reforma urbanística de la vila portada a terme per aquest monarca.

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Font.

Estil: Neoclassicisme

Datació: Final del segle XVIII

Localització: Es troben als porxos de la plaça de Carles III, al centre de la vila.

Descripció:

Situades al centre de les porxades de la plaça de Carles III, on comença la forma semicircular del traçat. L'element de la part de ponent manté la seva forma inicial, encara que deteriorada. L'altra va ser restaurada a la postguerra. Cada font està a l'interior d'un cos central en forma d'arc de mig punt cec, amb un relleu en forma d'àmfora o les seves restes, amb la sortida d'aigua. L'arc està flanquejat per una pilastra a cada banda i un frontó triangular rematant l'estructura. A ponent les fonts són de rajola massissa arrebossada i a orient es va restaurar amb aplacat de marbre. Pilastres laterals i arc de mig punt encoixinat.

Notes històriques:

Aquest conjunt de fonts varen ser construïdes, juntament amb els porxos de la plaça de Carles III, com a infraestructura d'aquesta, en un estricte estil neoclàssic. Carles III ordenà el començament de les obres de la reial ciutat el 1780, que es van interrompre uns anys després, dins un ambiciós pla econòmic, portuari i urbanístic de nou poblament. Recentament s'han restaurat.

Titularitat: publica

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: En desús

Adreça: Als porxos de la Plaça Carles III

Telèfon: 977 740 100

Fax: 977 744 387

Lloc web: http://www.larapita.cat

Adreça electrònica: aj.stcrapita@altanet.org

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [40.620053], [0.592828]