Ca Mestres

Tipus de recurs: Monuments i llocs d'interès, Cases singulars

Comarca: Tarragonès

Municipi: Vilallonga del Camp

Adreça: C/ de la Muralla, 9

Descripció:
Aquesta casa va ser construïda aprofitant el traçat meridional de l'antiga muralla. De fet, la seva façana dóna al denominat carrer de la Muralla, i és coneguda perquè hi va néixer i residir el metge, escriptor i polític Josep Mestres i Miquel (1868-1915).

Galeria d'imatges:

   

Tipus monument: Civil. Casa

Estil: Obra popular

Datació: Segles XVII-XVIII

Localització: Nucli històric

Descripció:

La casa abasta tot el gruix de la muralla, i es caracteritza per seguir l'estructura típica de planta baixa, pis i golfes, si bé conserva encara petits contraforts que donaven un aire fortificat a la casa, visibles en la part inferior de la façana. La planta baixa té dues portes d'accés a la muralla i petites finestres que recorden antigues espitlleres. El primer pis, presenta té diverses finestres restaurades, i les golfes es troben només ocupant la part esquerra de la casa, definides per una galeria correguda d'arcs, mentre que el costat dret correspon a un terrat. Una curiositat d'aquesta casa és que a la paret comuna amb la casa Sol, a la planta baixa, correspon a la casa Mestres, mentre que el pis noble i les golfes corresponen a la casa Sol.

Notes històriques:

Va ser la casa on va néixer i viure el destacat personatge local Josep Mestres i Miquel; metge, polític i agrònom que fundà la càtedra ambulant d'agricultura i va presidir la Diputació de Tarragona entre 1913 i 1915. També va formar part del primer Consell Executiu de la Mancomunitat de Catalunya i va ser president del Col·legi Oficial de Metges de la província.

Tipus: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Titularitat: privada

Estat de conservació: Bo

Accés: Fàcil

Ús i funció actual: Habitatge

Adreça: C/ de la Muralla, 9

Telèfon: 977 84 01 01 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Fax: 977 84 23 82 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Lloc web: http://vilallongadelcamp.cat/

Adreça electrònica: comunicacio@vilallongadelcamp.cat

Coordenades Geogràfiques G.G. (x,y): [41.210896], [1.205760]