Ca Mestres

Resource type: Monuments and places of interest, Buildings of interest

Region: Tarragonès

Town: Vilallonga del Camp

Address: C/ de la Muralla, 9

Description:
Aquesta casa va ser construïda aprofitant el traçat meridional de l'antiga muralla. De fet, la seva façana dóna al denominat carrer de la Muralla, i és coneguda perquè hi va néixer i residir el metge, escriptor i polític Josep Mestres i Miquel (1868-1915).

Image gallery:

   

Type of monument: Civil. Casa

Style: Obra popular

Dates: Segles XVII-XVIII

Place: Nucli històric

Description:

La casa abasta tot el gruix de la muralla, i es caracteritza per seguir l'estructura típica de planta baixa, pis i golfes, si bé conserva encara petits contraforts que donaven un aire fortificat a la casa, visibles en la part inferior de la façana. La planta baixa té dues portes d'accés a la muralla i petites finestres que recorden antigues espitlleres. El primer pis, presenta té diverses finestres restaurades, i les golfes es troben només ocupant la part esquerra de la casa, definides per una galeria correguda d'arcs, mentre que el costat dret correspon a un terrat. Una curiositat d'aquesta casa és que a la paret comuna amb la casa Sol, a la planta baixa, correspon a la casa Mestres, mentre que el pis noble i les golfes corresponen a la casa Sol.

Historical notes:

Va ser la casa on va néixer i viure el destacat personatge local Josep Mestres i Miquel; metge, polític i agrònom que fundà la càtedra ambulant d'agricultura i va presidir la Diputació de Tarragona entre 1913 i 1915. També va formar part del primer Consell Executiu de la Mancomunitat de Catalunya i va ser president del Col·legi Oficial de Metges de la província.

Type: BCIL, Bé Cultural d'Interès Local

Ownership: privada

Conserved state: Bo

Access: Fàcil

Present use and function: Habitatge

Address: C/ de la Muralla, 9

Telephone: 977 84 01 01 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Fax: 977 84 23 82 (Ajuntament de Vilallonga del Camp)

Website: http://vilallongadelcamp.cat/

E-mail: comunicacio@vilallongadelcamp.cat

G.G. Geographic Coordinates (x,y): [41.210896], [1.205760]