Cultura

Jordi Sabater Pi. Una vida dedicada a la ciència

El primatòleg Jordi Sabater Pi és conegut a casa nostra pel descobriment de Floquet de Neu, però van ser els estudis científics els que el van projectar a escala internacional.

L’exposició reivindica la figura del Dr. Jordi Sabater Pi com a pioner de la ciència catalana en uns moments gens fàcils per a desenvolupar aquesta tasca. La mostra, produïda  realitza una trajectòria per la seva vida, dedicada a la ciència i en destaca les principals fites de la seva activitat.

 

Sabater Pi tenia una alta capacitat d'observació. Més enllà de Floquet de Neu, el seu llegat són importants estudis naturalistes i etnogràfics

 

Les seves aportacions a la ciència van ser importants, i de fet, va ser un científic reconegut a nivell internacional. Però la popularitat que va adquirir en descobrir el 1966 a Floquet de Neu (Nfumu Ngui, en fang) va eclipsar, en certa manera, les rellevants contribucions que Sabater Pi va fer a l'estudi de les eines dels ximpanzès, sobre el comportament dels grans primats i també sobre la cultura del poble Fang, una ètnia d'origen bantú que és majoritària a Guinea Equatorial.

Característiques tècniques

Exposició versàtil, capaç d’integrar-se en un espai d’entre 50 i 180 m².

Composada per 3 mòduls metàl·lics de 3 x 2,40 x 0,50 m que fan de suport a lones tensades, configurant 3 parets gràfiques il·luminades.

No es necessita cap il·luminació especial ni potència elèctrica complementària.

Demana-la al teu municipi

Tots els ajuntaments i organismes autònoms que en depenen poden sol·licitar les exposicions itinerants de la Diputació. Descarregueu el document i presenteu-lo al Registre General.