La Diputació

El Museu Pau Casals del Vendrell reobre després d'una rehabilitació que ha comptat amb el suport de la Diputació

La presidenta Noemí Llauradó ha assistit a l'acte de reobertura. Les millores dutes a terme han permès resoldre problemes amb l’arquitectura de l’edifici, la reforma de les instal·lacions i la renovació expositiva del Museu
  • Publicat23/06/2022

El Museu Pau Casals del Vendrell ha reobert les seves portes aquest dimecres a la tarda després d’un període de rehabilitació arquitectònica i renovació museogràfica que ha comptat amb el suport de la Diputació de Tarragona. La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha assistit a l'acte, que ha estat presidit pel president de la Generalitat Pere Aragonès.

A l'acte, Llauradó ha destacat el llegat de Pau Casals i la cultura en general, que en temps de conflictes, guerra i crisi " esdevenen una mena d’antídot contra tota aquesta adversitat i contribueixen a la construcció d’un món millor".

La reforma duta a terme a l'edifici ha permès resoldre problemes de patologies en l’arquitectura i també renovar instal·lacions de climatització, enllumenat, control de sistemes, seguretat i equipament tècnic. Així mateix, els diversos espais del Museu Pau Casals s’han adequat als nous usos i concepcions museogràfiques i s’han recuperat elements arquitectònics, així com la fisonomia original de la casa.

Amb l’actualització museogràfica, el museu aposta per apropar el llegat musical i els valors humanístics de Casals a les noves generacions, incorporant nous elements i continguts al voltant de la seva figura. El pressupost total de les actuacions ha estat de 2.510.000 € i la seva execució ha estat possible gràcies al suport econòmic de la Diputació de Tarragona i l'Ajuntament del Vendrell, a més d'altres línies de finançament com l’antic programa PO FEDER de Catalunya 2014-2020.

El 1972, Pau Casals i la seva esposa, Marta Casals, van crear la Fundació Pau Casals amb l'objectiu de preservar el patrimoni de la casa de Sant Salvador. El 1974, un any després de la mort del Mestre, la casa es va obrir al públic i el 1976 es va inaugurar com a museu. La Vil·la Casals és una edifici de referència del noucentisme català; l’any 2019 el Museu Pau Casals va ser declarat Bé Cultural d’Interès Local per l’Ajuntament del Vendrell i posteriorment, el 2020, va ser declarat Museu d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya

La presidenta Noemí Llauradó, durant la reobertura del Museu Pau Casals
La presidenta Noemí Llauradó, durant la reobertura del Museu Pau Casals
L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès
L'acte ha estat presidit pel president de la Generalitat, Pere Aragonès