Centres educatius

L'educació és el motor

L'educació és una eina de capacitació, però també de construcció personal. A la Diputació fem accessible l'ensenyament especialitzat i de qualitat a la ciutadania, independentment del lloc on visqui. Els centres d'educació especial, les escoles d'art i disseny i les escoles i conservatoris de música de la Diputació cobreixen diferents necessitats estratègiques de la demarcació, amb un objectiu comú: desenvolupar el talent per transmetre valor a la societat.

 

persones

Més de 2.000 persones es formen als centres d'educació especial, les escoles d'art i disseny i les escoles i conservatoris de música de la Diputació.

Centres d'educació especial

Tres centres molt especials, que ofereixen ensenyaments adaptats corresponents als cicles d'educació primària, ESO i programes de formació i inserció (PFI) en diferents especialitats.

Escoles d'art i disseny

Les escoles d'art i disseny et capaciten professionalment en aquest àmbit. Imparteixen cicles formatius de grau superior i cursos monogràfics en disciplines com la pintura, el dibuix, la ceràmica, la joieria artística, la gràfica interactiva i publicitària, l'arquitectura efímera o la creació i producció de videojocs. A més, porten a terme nombroses accions de foment i difusió de l'art i la cultura, com ara exposicions, mostres i fires.

Estudiar art i disseny

Coneix l'oferta d'ensenyaments artístics

Accedeix al catàleg de cicles formatius de grau superior, ensenyaments estructurats en dos cursos que garanteixen la qualificació dels futurs professionals de les arts plàstiques i el disseny.

Vols demanar una beca?

  • Per demanar una beca, quan s'obre el termini, cal fer la sol·licitud amb el corresponent formulari i enviar-lo al Registre de la Diputació.
  • Més informació a la Seu Electrònica i a les webs de les Escoles d'Art i disseny.
 

Escoles i conservatoris de música

Més de 1.200 estudiants de totes les edats cursen formació reglada a les escoles i conservatoris de música de la Diputació de Tarragona, un referent cultural al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Escoles i conservatoris de música

Coneix l'oferta formativa dels centres d'ensenyament musical

Les escoles i els conservatoris de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa t'ofereixen una formació musical reglada a prop de casa.

Vols demanar una beca?

  • Per demanar una beca, quan s'obre el termini, cal fer la sol·licitud amb el corresponent formulari i enviar-lo al Registre de la Diputació.
  • Més informació a la Seu Electrònica i a les webs dels centres de Música

Agrupacions musicals

Les escoles i conservatoris de la Diputació de Tarragona es fan sentir a través de diversos projectes pedagògics. És el cas de la Jove Orquestra i la Banda Simfònica, dues agrupacions musicals que combinen el talent dels músics joves en fase d'aprenentatge. Així fomentem el treball d'equip i l'alumnat es prepara per a un possible futur professional.

Compromís amb l'Agenda 2030

La Diputació de Tarragona forma part de l'Acord Nacional per a l'Agenda 2030

En l'àmbit concret dels centres educatius, la nostra acció s'encamina a satisfer els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) següents:

ods4  ods5  ods8  ods10  ods17