Ecosistema CatSud

Un projecte comú que combina la diversitat

De l'escarpat interior a la plana del Delta, de les Terres de l'Ebre al Camp de Tarragona i el Baix Penedès, dels castellers a la jota... El sud de Catalunya és un mosaic de 6.303 km2 amb una riquesa i una diversitat extraordinàries. A la Diputació de Tarragona aglutinem els accents, interessos i anhels de tothom, i impulsem i coliderem un projecte en comú, proper i a l'abast de les necessitats dels 184 municipis i de les 10 comarques que compartim la Regió Catalunya Sud. Per fer-ho, disposem d'un Pla de Mandat amb els diferents àmbits i accions estratègiques per garantir el desenvolupament sostenible del nostre territori i el benestar de les persones que hi vivim. D'aquesta manera, la nostra institució esdevé un potent motor econòmic de la nostra regió, que vetlla pels diferents sectors productius: la indústria amb especial èmfasi en les energies renovables, els serveis, el turisme o l'agroalimentació.

Informació i dades de la regió

MERCURI

Mercuri és un sistema d'informació socioeconòmica local que concentra les dades estadístiques de la demarcació de Tarragona. Es tracta d'una eina de suport a les polítiques locals, atès que proporciona un coneixement detallat del territori.

dades

Conèixer la Catalunya Sud és saber de la seva demografia, activitat econòmica, etc. Disposem d'informació al detall de tots els municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Poble a poble

Directori de municipis

La demarcació la fan els pobles i les ciutats, i la seva gent: 184 municipis i 6 entitats municipals descentralitzades (EMD) en 10 comarques. Un total de 6.308 km² on conviuen més de 790.000 persones.

Regió CatSud, una regió del coneixement

Planifiquem el futur

innovació

La Diputació de Tarragona vol ser protagonista activa de l’evolució innovadora i basada en el coneixement de la Catalunya Sud. El Pla de Mandat 2019-2023 articula la visió de la institució a partir de quatre reptes estratègics.

Compromís amb l'Agenda 2030


La Diputació de Tarragona forma part de l'Acord Nacional per a l'Agenda 2030

En l'àmbit concret de l'Ecosistema CatSud, la nostra acció s'encamina a satisfer els objectius de desenvolupament sostenible següents:

ods7  ods8  ods9  ods11  ods12  ods13  ods15  ods17