El projecte RUMIAR, que treballa per crear un mosaic agroforestal a les Muntanyes de Prades fomentant-hi la ramaderia extensiva i preservant-lo dels grans incendis forestals, organitza la jornada “Els productes del mosaic agroforestal de les Muntanyes de Prades”. La jornada s’adreça a tècnics municipals, propietaris forestals i entitats agrícoles i ramaderes de l’entorn d’aquest espai natural, tot i que és oberta també al públic general. Tindrà lloc al Centre Cívic de Prades el proper 29 de maig, entre les 10.00 i les 18.00 hores.
La jornada, que inaugurarà la diputada delegada de Transició Ecològica de la Diputació de Tarragona, Carme Ferrer, inclou diferents ponències i una taula rodona final. Es tractaran temes com el pi pinyer, el cultiu de la tòfona, la mel i els seus subproductes o la ramaderia. A més, aprofitant la celebració d’aquesta jornada, s’ha organitzat un taller d’educació ambiental, “El bosc mediterrani, el foc i tu”, sobre la prevenció d’incendis adreçat a famílies i alumnes de l’escola Serra de Prades, de Prades.
Les persones interessades a participar de la jornada han de confirmar la seva assistència amb un correu electrònic a coordinaciorumiar@dipta.cat.
El projecte RUMIAR
El projecte “El Mosaic Agroforestal a l’espai natural de les Muntanyes de Prades: Resiliència davant dels grans incendis i oportunitat per a la bioeconomia local (RUMIAR)” té l’objectiu de crear un mosaic agroforestal en aquest espai protegit i d’alt valor paisatgístic, fomentant-hi la ramaderia extensiva per preservar-lo dels grans incendis forestals. Amb un pressupost d’1,9 milions d’euros, el projecte està coordinat per la Diputació de Tarragona i es desenvolupa conjuntament amb el Centre de la Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), la Federació Catalana d’Associacions de Propietaris i Propietàries Forestals (BOSCAT), la Fundació Pau Costa i el Centre d’Iniciatives empresarials Conca de Barberà (Concactiva). Aquest projecte compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.
