Projectes transversals

Vila-rodona estrena una ruta per espais significatius de la seva vinya adreçada a les famílies, ideada per escolars del municipi i desenvolupada per la Diputació

“Vinus et Vitis” és una nova ruta conduïda per codis QR que alumnes de l’Escola Bernardí Tolrà de Vila-rodona van presentar a la segona edició del concurs TurisTIC Challenge, emmarcat en el PECT turisTIC en família, i del qual en van ser un dels guanyadors
  • Publicat23/01/2023

Vila-rodona ha presentat aquest dissabte un nou atractiu turístic: una ruta que permet descobrir el municipi i que transcorre per diferents espais significatius de la vinya de la zona. Ha estat ideada per alumnes de l’Escola Bernardí Tolrà i des de la Diputació de Tarragona s’ha desenvolupat i s’ha implementat la ruta, que és conduïda per codis QR, fins a la realització d’una prova pilot. Ara veïns i visitants de Vila-rodona poden participar d’aquesta iniciativa, que ha estat pensada per a realitzar-se en família.

La vicepresidenta de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, ha participat a la presentació de la ruta, que s’ha fet aquest dissabte al Celler Cooperatiu de Vila-rodona. Ha destacat que “es va valorar Vinis et Vitis dels escolars de Vila-rodona com una bona proposta per a ser desenvolupada i que no es quedés només en un projecte”, per això es va col·laborar amb l’ajuntament del municipi per tal de materialitzar la proposta i que ara ja sigui una realitat.

“Vinis et Vitis” va ser una de les propostes guanyadores de la segona edició del TurisTIC Challenge, un itinerari educatiu que va organitzar el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en el marc del projecte PECT turisTIC en família. Amb aquest concurs es buscaven noves formes de promocionar i donar a conèixer les destinacions turístiques Costa Daurada i Terres de l’Ebre amb la participació d’escolars d’entre 10 i 18 anys de centres educatius de la demarcació. Es valoraven els projectes més innovadors treballats a les aules que donessin respostes a reptes turístics plantejats des del patronat.

 

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que es va proposar  marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D’aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre s’han convertit des del 2018 en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar. PECT significa “Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial”.

El PECT TurisTIC en família ha esta una iniciativa d’intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. Els socis beneficiaris són set: Diputació de Tarragona (que ha coordinat el projecte), Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona (Costa Daurada i Terres de l’Ebre), Universitat Rovira i Virgili (Grup de recerca en nutrició funcional, oxidació i malaltia cardiovascular -NFOC Salut-), Eurecat (Departament d’innovació turística), Ajuntament de Montblanc, Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Clúster de l’equipament de la llar i el contract CENFIM.

El PECT TurisTIC en família és cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d’inversió en creixement i ocupació.

Escolars de Vila-rodona que van guanyar una de les edicions del TurisTIC Challenge.
Escolars de Vila-rodona que van guanyar una de les edicions del TurisTIC Challenge.